ReviewsHet meest geholpen heeft me dat ik in de gesprekken de oorzaak van mijn klachten kon achterhalen zodat ik me nu beter zelf kan begrijpen. En de steun die ik ervaarde als ik het moeilijk had waardoor ik mijn gedachten kon delen. En je was altijd voor me bereikbaar op moeilijke momenten.

                                                                                                             ******

Ik had veel aan je feedback en de reflectie op mijn eigen gedrag. Aan de hand van metaforen heb je mijn gedrag heel goed duidelijk aan me gemaakt en kan ik mijn valkuilen nu goed herkennen. 

                                                                                                              ******

Het meest hielp me dat je de verantwoordelijkheid bij mezelf legde ipv dat het voor me werd gedaan. Ook de stiltes in een gesprek werden niet voor me ingevuld, ik moest zelf met iets komen. Je rust en dat je goed luisterde naar wat ik zei hielpen me erbij.

                                                                                                               ******

Je gebruikte vaak metaforen waardoor ik tot nieuwe inzichten kwam.  Ik kon alles zeggen en voelde me op mijn gemak door je rustige energie.

                                                                                                                ******

Door jouw manier van teruggeven wat ik vertelde werd ik aan het denken gezet. En je vond niet gauw iets gek. Zo besefte ik me dat ik dingen te veel als problematisch beschouw. En me hielp ook je nuchtere humor, het  werkte relativerend.

                                                                                                                 ******

Je hebt me geholpen mijn verhalen en gedachten terug te brengen naar de kern. En telekens kwamen we op hetzelfde uit - die herhaling heeft me geholpen het zelf ook te zien. Je gaf me ruimte om zelf het gesprek te sturen en toonde oprecht interesse in mij.

                                                                                                                  ******

'Je hebt me heel goed een spiegel kunnen voorhouden. En door bijvoorbeeld een vraag even net anders te stellen dan ikzelf deed ging ik iets in een ander daglicht zien'.

                                                                                                                   ******

'Je straalde rust uit. Ook al was ik soms boos op je, je zette me toch aan het denken, want ik voelde me wel van je begrepen. Af en toe heb je me keihard met de neus op de feiten gedrukt. In het begin heeft me dat erg geïrriteerd, maar het viel later op zijn plek en nu ben ik over onze gesprekken zeer tevreden'.  

                                                                                                                    ******

'Juist een gesprek waarin ik dingen te horen kreeg ik die liever niet wilde horen is het kantelpunt geweest voor mijn ontwikkeling! Over je hulp ben ik dan ook zeer tevreden'.

                                                                                                                     ******

'Een kritisch geluid te horen was voor mij erg goed. Want daarover moest ik reflecteren. Je spiegelde als het ware zodat ikzelf de oplossing moest gaan zoeken met jouw aansturing. Bedankt voor alles!'.

                                                                                                                      ******

'Ik heb aandacht en respect ervaren. Met je begrip, empathisch vermogen en betrokkenheid sloot je aan bij mijn belevingswereld'.

                                                                                                                      ******

'Ik kreeg de ruimte om mijn pijn te uiten. Ik kon vertrouwen in je vatten en er was een klik. En ik werd niet alleen gehoord maar kreeg ook handvatten'.

                                                                                                                      ******

'Wat me zeer heeft geholpen was het gemeende bevestigen van mij als persoon. Het bieden van inzicht en benoemen van patronen of valkuilen. En je uithoudingsvermogen om dit te blijven herhalen'.

                                                                                                                      ******

´Ik voelde me als mens achter de patiënt gezien. De rust die ik hier heb ervaren hielp mij - de eerste minuten kreeg ik de tijd om te aarden. Dat vond ik erg prettig´. 

                                                                                                                       ******

´Voor mij is een klik heel belangrijk en die was er, ik kon je vertrouwen. Het waren hele fijne gesprekken zonder lariekoek maar serieus en open. Over het resultaat ervan ben ik zeer tevreden´.

                                                                                                                       ******

'Ik wil je graag even laten weten dat het goed met me gaat. Ik ben met allerlei leuk dingen bezig [ ... ] en dacht opeens van de week: hoe komt dat toch? En waarom gebeurde dit eigenlijk niet al eerder? Er zijn zoveel leuke dingen te doen. Ik denk dat het in ieder geval ook komt om wat ik bij jou geleerd heb'.

                                                  ******

'Even een update: Het gaat goed met me, de positieve lijn waarmee we hebben afgerond, zet zich voort. [ ....] Ik ben weer gelukkig  en zie de toekomst positief tegemoet. Mijn valkuil [ ... ]  blijft punt van aandacht, maar ook daar zet ik positieve stappen. Bedankt voor alle fijne gesprekken die zeker hebben bijgedragen aan deze positieve route'.

                                                  ******

'Het meest helpend voor mij was... de wijze waarop je me liet zien dat iets niet altijd is wat het lijkt. Je kon goede voorbeelden gebruiken om mezelf inzicht te geven in mijn manier van denken en doen. Dit ... en jouw relativeringsvermogen'.

                                                ******

'Je bood een luisterend oor maar ook duidelijkheid (je was concreet), je remde me af en bleef neutraal daarbij. Er komt niets bij me op wat me stoorde. Ik ben zeer tevreden over onze gesprekken'.

                                               ******

'Je kon heel goed luisteren en ik voelde me echt gehoord, dat was erg prettig. En je hebt dingen die ik vertelde in één keer zo kunnen duiden dat me direct duidelijk werd waar het om ging - de kracht van de simpelheid.'

                                               ******

'Sindsdien is er ontzettend veel gebeurd. Helaas vooral negatieve dingen. [ ... ] Toch merk ik dat ik dit allemaal kan handelen, ik zal niet zeggen makkelijk maar ik kom er telkens weer doorheen en ik kom er telkens sterker uit. Dat heb ik met jouw hulp toch maar mooi geleerd en daar ben ik je nog steeds heel erg dankbaar voor! Dus misschien beter laat dan nooit een heel hartelijk DANK JE WEL !'

                                              ******

'Je ging zakelijker om met de problemen die ik vertelde dan een vriendin dat zou doen, dat was in het begin even wennen. Je was lekker nuchter en hebt goed geluisterd, je kon de grote lijnen halen uit de 'stortvloed' als ik met een vol hoofd binnenkwam.' 

                                             ******

'Jouw duidelijkheid en vasthoudendheid om me iets te laten inzien heb ik als zeer helpend ervaren. Al was die duidelijkheid op bepaalde momenten erg confronterend en vond ik dat moeilijk.'

                                               ******

'Jouw rust, dat je mij veel zelf liet bedenken en uitspreken, dat wekte  vertrouwen. Al vond ik het in het begin erg vervelend dat je het initiatief steeds bij mij liet, maar achteraf was dat juist goed zo.'

                                             ******

'De tijd en ruimte die je me liet om mijn dingen te vertellen. De goede voorbeelden, die je me kon geven en de uitleg hoe je ook tegen iets kan aankijken. Dat was wat me verder heeft gebracht. Fijn dat het zo menselijk was en toch professioneel.'

                                               ******

'Je kon goede samenvattingen geven van wat ik had verteld. Dat je doorprikte en mij confronteerde heeft mijn inzicht wel vergroot, al was dat vaak niet prettig.'

                                                ******

'Voor mij was belangrijk dat ik hier kon praten over wat me bezighoud, vooral over de dingen die ik aan niemand vertel. Wat me hielp was je kalmte, je rust en de goede sfeer.'

                                                   ******

'Ik had een vertrouwd gevoel alsof je met een bekende praat. Dat je mezelf over alles liet nadenken, mij aan het denken zette daar heb ik achteraf gezien veel aan gehad.

                                                     ******

'Wat mij erg geholpen heeft was de heldere spiegel, het begrip. Ik had nooit het gevoel dat ik beoordeeld werd, maar je hebt meegedacht. Met me mee gezocht naar oplossingen - misschien zoals een vader dat had kunnen doen.'

                                                       ******

'Wat me hielp was jouw manier om mezelf te laten ervaren en uitspreken wat ik ervoer en aan iets beleefd heb. Het balletje werd steeds weer bij mij gelegd - het doorvragen en met mijn antwoorden niet snel tevreden zijn, dat zette me hard aan het werk. Zo kon ik dieper gaan en beter naar mezelf kijken.'

                                                          ******

'Voor mij was het erg helpend dat je verbanden legde en mij een spiegel voorhield. Er werden ook wel dingen gezegd die me raakten, maar daardoor viel iets op zijn plek. Ik voelde me veilig mijn gevoelens te laten zien.

                                                          ******

'Wat mij geholpen heeft was de schop onder de kont, weer met beide voeten op de grond gezet worden. Ook aan de oefen-opdrachten had ik veel. Er was een klik en ik kon je vertrouwen.'

                                                         ******

'Ik kon alles op een rij zetten en werd me bewust van dingen waar ik eerder niet op lette. Je kon goed luisteren, ik voelde me begrepen en dat was belangrijk. Het heeft ertoe geleid dat ik makkelijker mijn hart lucht, meer praat.

                                                         ******

'Ik voelde me bij jou op mijn gemak, niet onder druk gezet en kreeg de ruimte.'

                                                          ******

'Je was heel duidelijk en rechtlijnig naar mij toe. En er was de menselijke betrokkenheid, ik kon mijn verdriet delen en hoefde hem niet alleen te dragen'.

                                                          ******

'Je heb me geholpen nuchterder aan te kijken tegen mijn angsten. Ik kon mijn hart luchten en jouw adviezen bleken te werken.'

 
Opbellen